Roast Beef με πατάτες baby, καρότα, παντζάρια και σελινόριζα

 


Τι θα χρειαστείς:

  • 100 γρ. νερό
  • 1 Knorr Κύβος για βοδινό χωρίς αλάτι
  • 40 γρ. ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπαλομίτα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. πατάτες baby κομμένες στη μέση
  • 150 γρ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 300 γρ. καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 300 γρ. παντζάρια κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. σελινόριζα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • Πώς θα το φτιάξεις:

    Βήμα 1: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
    Βήμα 2: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε 1 Knorr Kύβο για βοδινό χωρίς αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
    Βήμα 3: Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    Βήμα 4: Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές το κρέας και το κρατάμε στην άκρη.
    Βήμα 5: Στο ίδιο τηγάνι θωρακίζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το καρότο, τα παντζάρια και τη σελινόριζα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
    Βήμα 6: Τοποθετούμε το κρέας στη μέση ενός ταψιού με τις πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά γύρω από αυτό.
    Βήμα 7: Προσθέτουμε το μείγμα με τα μυρωδικά και το ζωμό. Εάν το επιθυμούμε, καρυκεύουμε με όσο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλουμε.
    Βήμα 8: Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
    Βήμα 9: Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
     

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια