Τι θα χρειαστείς:
- 100 γρ. νερό
- 1 Knorr Κύβος για βοδινό χωρίς αλάτι
- 40 γρ. ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κιλό μοσχαρίσια σπαλομίτα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. πατάτες baby κομμένες στη μέση
- 150 γρ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 300 γρ. καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 300 γρ. παντζάρια κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 200 γρ. σελινόριζα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Πώς θα το φτιάξεις:
Βήμα 1: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Βήμα 2: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε 1 Knorr Kύβο για βοδινό χωρίς αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Βήμα 3: Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 4: Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές το κρέας και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 5: Στο ίδιο τηγάνι θωρακίζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το καρότο, τα παντζάρια και τη σελινόριζα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 6: Τοποθετούμε το κρέας στη μέση ενός ταψιού με τις πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά γύρω από αυτό.
Βήμα 7: Προσθέτουμε το μείγμα με τα μυρωδικά και το ζωμό. Εάν το επιθυμούμε, καρυκεύουμε με όσο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλουμε.
Βήμα 8: Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 9: Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
0 Σχόλια